Karın bölgesi-Abdominal Egzersizleri
22 Ocak 2009 Perşembe 09:12
SIT-UP
YER MEKİĞİ HAREKETİ
Yere sırt üstü uzanarak ya da sehpaya, elleriniz bel yanlarında, baş arkasında veya göğüs üzerinde birleştirilmiş şekilde ve dizleriniz hafifçe kırık olarak başlangıç durumuna gelin. Nefes vererek öne doğru hafifçe, kontrollü ve mide kaslarınızda gerginlik hissederek kalkın.
Bu pozisyonda beklemeden tekrar arkaya doğru nefes almak sureti ile ve sadece mide kaslarınızın gücüyle hareket yapın. Ellerinizi ensede ya da göğsünüz üzerinde birleştirdiğiniz takdirde hareketi biraz daha zorlaştırabilirsiniz.
Hareket sırasında dikkat etmeniz gereken husus mide kaslarının tamamen kontrol altında tutularak yavaş yapılması ve eğer eller baş arkasında ise, bütün hareket boyunca başa ve boyun omurlarına ellerle baskı uygulanmaması ve sırtın yere tamamen yapıştırılmamasıdır.
INCLINE BENCH SIT-UP
EĞİK SIRADA KARIN SIKIŞTIRMA HAREKETİ
Eğimi 35-45 derece olan özel bir platform üstüne, ayak bileklerinizin takılacağı özel bir tespit yerine ayaklarınızı takarak uzanın. Ellerinizi başınızın arkasında yada göğüs üstünde birleştirin.
Sonra gövdenizi yavaşça nefes alarak en arka pozisyona kadar gidin. Sırtınız platforma hafifçe temas ettikten sonra, nefesinizi vererek, kontrollü ve yavaşça, omurganıza bir zarar vermeden başlangıç durumuna dönün.
Her tekrarda, bir düz, bir sağ dize doğru, bir sol dize doğru hareket yapılırsa, belin yan kısımları da çalıştırılmış olur.
INCLINE BENCH LEG RAISE
EĞİK SIRADA ÇAKI HAREKETİ
Eğimi 35-45 derece olan özel bir platform üzerine başınız yukarı gelecek şekilde uzanın ve ellerinizle başınızın arka tarafındaki tutamağı kavrayın.
Bacaklarınız birleşik ya da ayak parmaklarınız aşağı dönük ve yere yakın konumdan, nefes vererek yukarı doğru kaldırın. Bacaklarınız 90 derecelik bir açı ile kaldırıldığında karnınızın alt kısımları çok verimli çalışır.Daha yukarıya kaldırıldığında kalça ve orta mide kasları da etkilenir.
Burada dikkat edilecek nokta; hareketin yavaşça ve kontrollü yapılarak omurganın zarar görmesini önlemektir. Ayrıca ayaklar en alt noktaya inerken nefes verilir ve yere değdirilmeden harekete devam edilir.
HANGING LEG RAISE KNEE-UP
PARALELDE ÇAKI HAREKETİ
Bu hareket için geliştirilmiş özel bir cihaz veya barfiksin barından iki elle tutularak vücut sallanmayacak şekilde, aşağıya bırakılır. Bacaklar vücutla 75 derecelik bir açı yapacak şekilde ve dizler kırılmadan, nefes verilerek, gövdeye doğru kontrollü ve yavaş bir süratle kaldırılır.
Nefes alarak yine kontrollü olarak başlangıç durumuna dönülür. Bu egzersiz yeni başlayanlar için biraz zordur. Eğer dizler resimdeki gibi bükülerek göğse doğru çekme yapılırsa daha kolay uygulanabilir.
Burada dikkat edilecek husus, vücudun ileri geri sallanmasını önlemek ve ani ve çabuk hareket yapmamaktır. Alt karın kasları için çok etkili bir harekettir.
CABLE CRUNCH
MAKARADA KARIN SIKIŞTIRMA HAREKETİ
Yukarıda el kulpu olan bir makinenin tutma kulpları iki el ile baş önünde kalmak üzere kavranır. Dizler yerde ve gövde başlangıç durumunda hafifçe öne eğiktir.
Bu durumda nefes alarak kontrollü ve yavaşça öne, dizlerin istikametine doğru, gövde iyice bükülür ve bu bükülme esnasında nefes verilir. Hareket sadece mide kaslarının kuvveti ile ve ağırlıklar aşağı çekilmek suretiyle yapılır.
Dikkat edilmesi gereken husus; baş parmaklar iç kısımda kalmalı ve kollar açık bırakılmayarak, beli fazla zorlamadan kontrollü ve yavaş olarak hareket uygulanmalıdır.
DUMBBELL SIDE BEND
YANA EĞİLME HAREKETİ
Tek ele alınan ve fazla ağır olmayan bir dumbel ile her iki tarafa bükülmek suretiyle uygulanır. Boşta olan el aşağıda veya baş arkasında tutularak, harekete önce ağırlık olan taraftan başlanır ve mümkün olan en alt pozisyona kadar bükülme yapılır ve başlangıç durumuna dönülür. Sonra, dumbel diğer ele alınarak diğer yönde harekete devam edilir.
Dikkat edilecek husus; hareketin her iki taraf için eşit sayıda ve bele zarar vermeyecek şekilde yavaş ve kontrollü uygulanması dır. Hareket sırasında dizler kırık olmamalı ve vücut dikliğini muhafaza etmelidir.
REVERSE SIT UP LYING KNEE UP
YATARAK BACAK KARNA ÇEKME HAREKETİ
Düz bir zemin üzerine, eller iki yana uzatılarak sırt üstü uzanılır. Kalça ve bacaklar yere dik açı oluşturacak biçimde ve dizlerle ayak arası yere paralel olarak başlama durumuna gelinir.
Bu durumda dizler göğüs istikametine doğru çekilir ve bacaklar düzeltilerek ileriye, yere doğru uzatılır ve harekete kontrollü ve yavaş olarak devam edilir.
Bacaklar kaldırılırken nefes verilir, indirilirken alınır. Ayakların yere değmemesine dikkat edilmelidir. Midenin alt kısmı için çok faydalı bir egzersizdir.
* Mucize İksirler *
.
Ebegümeci ve Ebegümecinin Faydaları
21 Ocak 2009 Çarşamba 22:45
Ebegümeci Bitkisi: Kendiliğinden yetişen ve mor renkli çiçekler açan Ebegümeci; yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılan bir bitkidir.
Ebegümecinin yararları: Göğsü yumuşatarak öksürüğü keser. Ateş düşürücü etkisi vardır. Nezleye ve bronşite iyi gelmektedir. Burun kanamasını keser; Burun tıkanıklığını gidericidir.Akciğer kanserine karşı koruyucudur.
Nefes darlığına karşı yararlıdır. Mide ağrısı ve mide bulantısına karşı etkilidir. Diş eti hastalıklarında yararlıdır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
Kabızlığı gidericidir. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını gidermekte etkilidir. Cildi korur, yumuşatır ve nemlendirir. Gözaltı kırışıklıklarına ve şişliklerine iyi gelmektedir.
Ebegümeci nasıl kullanılır? Tazesi sebze olarak tüketilmektedir. Kuru yaprakları ve çiçekleri de suda kaynatılarak Ebegümeci çayı olarak veya lapa haline getirilerek haricen kullanılmaktadır.
Lapa haline getirilerek çıbanların, yaraların ya da egzama olan bölgenin üzerine konursa faydası görülür. Kaynatılarak demlendikten sonra ellere ve ayaklara banyo yaptırılırsa yorgunluğu giderir. Gözlere pansuman yapılırsa gözleri dinlendirir. Hassas ciltler için de yararlıdır.
* Mucize İksirler *
.
Zerdeçalın faydaları
20 Ocak 2009 Salı 22:43
Prof. Dr Erkan Topuz doğanın her hastalığın yanında şifasını da verdiğini söyledi.
Prof. Dr Erkan Topuz zerdeçalın faydalarını şöyle açıkladı:
* Zerdeçal en etkin ve yaygın kullanılan antioksidanlardan biridir
* Zerdeçalın enfeksiyon etkisi : yapılan araştırmaların sonunda zerdeçalın lekotiren,prostoglandin,tümör,nekroze edici faktör ve interlokin-12 gibi iltihap oluşturan maddelerin ortaya çıkışını geciktirerek hafiflettiğini göstermiştir
* Zerdeçal solunum yollarına iyi gelir : antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir
* Zerdeçal kansere iyi gelir : zerdeçalın aktif maddesi curcumin hem kanserin korunmasını sağlar hem de bazı kanserlerde tedavi edici olarak kullanılır.tümör hücrelerinin üremesini engeller ve toksik yan ürünlerini azaltır.
* Zerdeçal Alzheimer hastalığına iyi gelir :antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller.ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlattığını göstermiştir
* Zerdeçalın iyi geldiği diğer hastalıklar : Katarak oluşumu, karaciğer hastalıkları,felç gibi hastalıkların tedavisinde olumlu etkisi vardır
Prof. Dr. Erkan Topuz
* Mucize İksirler *
.
Ahmet Maranki Egzama için pratik bitkisel çözüm önerileri
20 Ocak 2009 Salı 21:56
Egzama, çeşitli sebeplerle ortaya çıkan ve deride kızarıklık, şişme, veziküller, kaşıntı gibi belirtilerle görülen daha çok psikosomatik nedenli deri hastalığı.
Başlıca özelliği, kızarık deri üzerinde beliren kabarcıklardır. Akut, kronik, yaş ve kuru egzama gibi türleri vardır.
Egzama için pratik bitkisel çözüm önerileri:
* 1 çay bardağı su ya da ispirto içerisinde on tane aspirin eritilerek, pamukla egzamalı cilde sürülür.
* Taze sarımsak otu sıkılarak, elde edilen su egzamalı cilde sürülür.
* Toz karanfil ve toz haline getirilen nöbet şekeri ile karıştırılarak elde edilen karışımdan sabah akşam yenir.
* Funda tohumu kaynatılır, posası egzamalı cilde sarılır.
* Bir bardak suyun içine 10-15 gram adaçayı konulup 5 dakika kaynatılarak bu su ile egzamalı cilt yıkanır veya kompres yapılır.
* Bir avuç ısırgan yaprağı ispirto içerisine konularak bir hafta bekletildikten sonra aynı oranda su ile karıştırıldıktan sonra egzamalı cilde pansuman yapılır.
*Defne yaprağı, tohumu ve ince dalları kaynatılır. Sıcak bir şekilde egzamalı cilt 5-10 defa bu suyun içerisine sokulur.
*Kekik kaynatılarak egzamalı cilde pansuman yapılır.
*Muz ezilir, limon suyu ile merhem haline getirilir ve hastalıklı cilde sürülür.
*El ve ayak egzamaları için taze dut kaynatılıp ya da dut pekmezi sıcak suda ıslatılıp el ve ayaklara gece yatarken sürülmesi ile egzama engellenebilir. Dut pekmezi kanı temizlediği için tüketilmesi egzama tedavisine yardımcı olmaktadır.
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Bulgurun faydaları
20 Ocak 2009 Salı 20:41
Bulgurun yararları saymakla bitmiyor.
Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir. Kuru baklagillerle birlikte pişirildiği zaman besin kalitesi daha çok artmaktadır. Bu da bizim için vazgeçilmez olmasını sağlamaktadır.
Hamileler için folik asit
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır.
Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir. Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir. Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir.
Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir. "Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar" .
Örnek vermek gerekirse; mercimek köftesi, ezogelin çorba ve müceddere akla ilk gelen yemeklerdir. Çok da lezzetli olur..
Bulgurdan Faydalanın
Bunların dışında bulgurdan pirincin kullanıldığı bir çok yemekte yararlanılabilir. Maydanoz çorbasına bulgur çok yakışır. Ispanağı bazen pirinç yerine bulgur koyarak pişirebilirsiniz. Kısır, yine çocukların da severek tükettiği bir besindir.
Besin kalitesini düşündüğümüz zaman bulgur, yemek kültürümüzdeki yerini unutmadan tüketmesi gereken önemli bir besindir. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için elimizde olan değerleri değerlendirmeliyiz.
* Mucize İksirler *
.
Dikenli incir - Hint inciri sindirim rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili
21 Ocak 2009 Çarşamba 09:47
Doğada kendiliğinden yetişen, kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan “dikenli incirin”, sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili olduğu bildirildi.
Türkiye'nin hemen hemen yer yöresinde görülen ancak, Akdeniz ve Ege'de daha sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incir, hasat dönemi olması nedeniyle kent merkezlerinin yanı sıra sahil kesimlerinde de tablalarda satışa sunuluyor.
Genelde soğuk olarak tüketilen, bu nedenle satıcıların buz parçalarının üzerine serdiği, dikenlerinin yoğunluğu nedeniyle soyarak satışa sunduğu dikenli incirin, her yaş grubunca tercih edildiği gözleniyor.
Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, anavatanının ise Güney Afrika olduğu bildirilen dikenli incir, halk arasında “Hint inciri” ve “Frenk inciri” olarak da biliniyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dikenli incirin C vitamini yönünden zengin olduğunu, bu nedenle vücut direncini artırma, güç ve zindelik verme özelliğinin bulunduğunu söyledi.
Dikenli incirin, sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak alışkanlığını düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğunu vurgulayan Tetiker, “Bu meyveyi tüketenlerin ayrıca polivitamin hapları almasına gerek yok” dedi.
Tetiker, dikenli incirin, hiçbir hormon ve katkı maddesi olmadan, doğada kentiliğinden yetişmesi nedeniyle tamamen organik bir meyve olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Bu meyve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili. Bu nedenle hastalarımıza bu meyveyi tüketmelerini öneriyoruz. Vitamin değeri ve katkısız yetişme özelliklerinin yanı sıra fiyatının da ucuz olması ayrı bir avantaj sağlıyor. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken 60 miligram C vitamini dikenli incirle karşılanabilir.”
Tetiker, içindeki iri çekirdeklerinin de tüketilmesini önerdikleri dikenli inciri diyet yapanlara da tavsiye ettiklerini belirterek, “Bu meyve bağırsakları düzenli çalıştırmasının yanında tok tutma özelliğine de sahip olduğu için diyet yapanlar için son derece faydalı. Diyet yapanlar, açlık hissettiklerinde bu meyveden 3-4 adedini birden tüketebilirler” diye konuştu.
Tetiker, dikenli incirin tüm bu faydalarının yanı sıra doğal kozmetik sektöründe de “kırışık giderici” krem yapımında kullanıldığını sözlerine ekledi.
* Mucize İksirler *
.
Göbek eritmek isteyenlere faydalı sırlar
20 Ocak 2009 Salı 13:29
Göbek Eritmenin Sırları
İnce bir vücudu olduğu halde göbeğinden şikayetçi olanlara ya da ne kadar gayret ederlerse etsinler göbeğini bir türlü eritemeyen kişilerle sık sık rastlarsınız.
Hatta bazıları, televizyonda reklamları yapılan ilginç görünüşlü karın çalıştırdığı söylenen aletlerden satın bile almışlardır, ancak tabii ki bu aletlerin istedikleri randımanı veremediğini kısa sürede farkederler.
Aslında 'göbek sorunu', kulaktan dolma diyet ve egzersiz yöntemleri ile çözümlenemeyecek kadar önemli bir sorundur. Bu konuda uzman önerilerine göre hareket etmek ve sabır göstermek, 'sıkı ve düz bir karna sahip olmanın' anahtarıdır.
İstenilen ölçülerde, düzgün ve orantılı bir vücuda sahip olmak ve göbeğinizden kurtulmak için şunlara dikkat etmeniz gerekir:
Beslenme
Düz bir karın istiyorsanız, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta 'beslenme' konusudur. Yağlardan kurtulmak için öncelikle kan şekeri seviyesini kontrol altına almanız gerekiyor. Bu da en iyi günde 4-6 öğün yemek yemekle sağlanır. Tabii 6 öğün denildiğinde aklınıza, bir masa dolusu yemek gelmesin.
Bir öğün, sebzeli bir omlet de olabilir, içine meyve doğranılmış bir mısır gevreği de, veya yarım fincan pilav ile bir parça tavuk ve bolca salata ya da bir elma.
Temel olarak üç ana ve üç ara öğün tüketebilirsiniz. Buradaki amaç, az ama sık yemek yemektir. Böylece ihtiyacınız kadar protein ve karbonhidrat ve az miktarda da yağ tüketmiş olacaksınız.
Oranlar
Alınan kalorilerin yüzde 80'inin karbonhidratlardan gelmesi halinde, sıkı ve düz bir karna sahip olmak pek mümkün olmaz. Oranlar değişebilir, ancak kalorilerin yüzde 55'inden fazlasının karbonhidrattan alınması, vücuttaki yağdan kurtulmada pek yardımcı olmaz. Vücut tolere edebiliyorsa, az miktarda karbonhidrat alarak diyet yapılabilir. Önemli olan, yüzde 55 sınırını aşmamaktır.
Zamanlama
Bünyenize giren yağ miktarı azaldıkça, vücut bir tür alarma geçerek, alınan yağı depolamaya çalışır. Bu nedenle gün içinde her 2-3 saatte bir, bir şeyler yenilmesi öneriliyor. Bu, vücuttaki yağı yakmaya yardım eder.
Kalori
Yukarıda belirtilenlerin hepsini uyguladığı halde, yine de düz bir karna sahip olamayanlar, kilolarını sabit tutmak için günde kaç kalori alacaklarını öğrenmeleri gerekiyor. Bunu da biraz uğraşıp deneme yoluyla öğrenebilirsiniz. Ayrıca, tükettiğiniz toplam kaloriyi, kaç gram protein, karbonhidrat ve yağı tükettiğinizi de belirleyip yazmalısınız.
Kalori azaltma
Kiloyu sabit tutmak için alınması gereken günlük kalori miktarı bulunduktan sonra, alınan kalori miktarının 200 kalori kadar azaltılması gerekiyor. Hedef, yiyebildiğiniz kadar yiyip, yine de yağ yakmaya devam etmek ama bu arada da kas kaybına uğramamaktır.
Olabildiğince az yemeyi hedeflerseniz, elde edeceğiniz tek şey metabolizmanızı yavaşlatmak ve kas dokusundan kaybetmek olacaktır. İlk hafta sonra verdiğiniz, kilodan çok, vücutta birikmiş su olacaktır. Esas ondan sonra kilo vermeye başlarsınız.
Tutarlılık
Haftanın 6 günü bu program uygulanıp, haftada bir gün istenilen bir besinden bir porsiyon tüketilebilir. Ancak burada önemli olan şey abartmamaktır. Çünkü abartmanız halinde kan şekeri seviyesi tekrar yükselebilir ki, bu da yağ yakmanızı durdurur.
Ağırlık çalışması
Haftada 2-3 kez yapılacak 35 dakikalık (bir saate de çıkılabilir) ağırlık çalışması, hem vücuttaki kas kütlesini, hem de metabolizma hızını arttırır; çünkü kas, yağdan daha çok kalori yakar. Bu şekilde günde fazladan 30 ila 50 kalori yakabilirsiniz.
Ağırlık çalışmasına karın egzersizlerini de dahil etmelisiniz. Böylece bir yandan vücudunuzdaki yağ miktarını azaltırken, diğer yandan da karnınızı sıkılaştırmış olursunuz.
Kardiyovasküler egzersizler:
Haftada 3 ila 5 gün, 30-40 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo egzersizleri (yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet vs) yapılması da önerilenler arasında. Başlangıç seviyesindekiler, egzersizin yoğunluğunu kademeli olarak arttırmalılar.
Eğer zaten belli bir seviyedeyseniz, haftanın iki günü daha yoğun program uygulayabilirsiniz. Bunu düzenli uygular, yediklerinize dikkat eder ve bu rutini her 3-4 haftada bir değiştirirseniz, düz bir karın sahibi olabilirsiniz.
Düz bir karın için egzersizler için tıklayın
Ender Saraç Göbek eriten diyet için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Elmas Maranki noktalarla masaj ile mucizevi tedaviler
20 Ocak 2009 Salı 09:44
Nokta Masajı Hakkında Temel Bilgiler
Uygulama Usulleri
Geleneksel Asya tıbbına göre, organizmada “Chi Enerjisi” (yaşam enerjisi) dolaşmaktadır. Sistemler ve organlarda bu enerji dengelidir. Asya tıbbı, organizmanın sadece bir bölümüne değil; tamamına bakar.
Bir hastalık oluştuğu zaman sadece belirtilere değil; bulunulan ortamın bedene nasıl bir etkisi olduğuna da bakılır ve ona göre teşhis konulur. Terapide amaç iç ortamla, dış ortamın uyumunun sağlanmasıdır.
Asya tıbbında yaşam noktalarına etki eden 12 tane çift, 2 tane de tek enerji kanalı vardır. Her organ ve sistemin bu düzene göre kendi yaşam enerjisi vardır. Bütün organların enerjisi birleşerek organizmanın bütün olarak yaşam enerjisini oluşturur.
Bu enerji de zaman içinde sırayla bütün organları dolaşır. Yaşam enerjisinin bu ritmi-döngüsü uyumluysa organizma sağlıklıdır. Şayet bu döngüde ritim bozulması meydana gelirse hastalıklar oluşur.
Her organın aktif (yüksek enerji) ve pasif (düşük enerji) dönemi vardır. Bir organın aktif olduğu durumda, başka bir organ pasif duruma geçer. “Ying-Yang” öğretisi bu enerji sistemini temsil eder. Zıt güçler sembolik olarak gösterilmektedir.
Ying: Negatif (-), ana başlangıç, pasif, nemli, soğuk, karanlık, saklanmış, değişken, su tarafından temsil edilir. Ay ve gece gücüne sahiptir.
Yang: Pozitif (+), baba başlangıç, aydınlık, aktif, kuru, parlak, sıcak, yaratıcı olarak temsil edilir. Güneş ve ateş gücü vardır.
İnsan organizmasında Ying ve Yang birbirleriyle zıt olduğu için mücadele halindedir. Organizmanın sağlığını bu Ying ve Yang arasındaki enerji dengesi sağlar.
Ay + gece = Ying
Güneş + gündüz = Yang
İnsan organizması için Ying ve Yang ayrı karakteri temsil eder. Organizmada bazı hallerde Ying bazı hallerde Yang durumu olur. Mesela sıcak iklimde insan Yang durumundadır. Sebze ile beslenmelidir. Soğuk iklimde ise durum tam tersidir. Sıcak ve etli yemekler yenilebilir çünkü Ying durumu söz konusudur.
Her organın bir tadı vardır. Karaciğer ekşi, kalp acı, akciğer acı ama karabiber gibi, dalak tatlı, böbrek ise tuzlu tattadır.
Yang kanallar enerji üreten organlardan oluşur. Mide, ince ve kalın bağırsak, safrakesesi, idrar kesesi ve üçlü ısıtıcı gibi Yang organlar enerji üretir ve diğer organlara verirler. Ying organlar ise depo gibidir. Akciğer, dalak, pankreas, karaciğer, böbrek, kalp gibi Ying organların da enerjiyi toplama ve vücudu koruma görevleri vardır.
Bütün Ying-Yang kanallar birbirleriyle bağlantılıdır. Ön orta kanal bütün Ying organlara ve enerji hatlarına, arka orta kanal Yang organlara ve enerji hatlarına yöneticilik yapar.
Vücutta enerji kanalları dolaşım sistemine simetriktir. Uzak Doğu tıbbı 5000 yıl önce yaşam ritmi (biyoritim) kelimesini kullanmıştır. Organların birbiriyle biyoritm içinde çalıştığını, mevsimlere ve kozmosa bağlantılı olarak hareket ettiğini, organların pasif ve aktif vakitleri olduğunu belirlemiştir.
Örneğin; Akciğer 3-5 aktif 15-17 pasif vaktidir. Mesane 15-17 aktif 3-5 pasif vaktidir. Hastalıkların teşhis ve tedavisinde bu durum göz önüne alınır. Örneğin; hastaya ilaç verirken maksimum etki göstermesi için ayın durumu ya da hedef organın aktif zamanı dikkate alınmalıdır.
Dolunay zamanı hastaya verilen ilaç etkisini göstermez. Aynı şekilde hedef organın pasif zamanında da durum aynı olur. Güneş, toprak ve ay birbirleriyle bağlantılıdır ve belli bir ritimleri vardır.
Gün ve gece değişimi, ay değişimi, mevsim değişimi de organizmayı etkiler. Masaj terapisine başlanmadan önce biyoritmik durum ve genel gezegen ritmine bakılmalıdır. Aynı durum tıbbi tedavi (ameliyat vb.) için de geçerlidir.
İnsanların yaşadığı duygular organlarını da etki eder. Öfke, karaciğere, sevinç, kalbe, çok düşünmek ve araştırmak dalak ve pankreasa etki eder. Çile ve özlem duygusu akciğeri, korku böbrekleri etkiler.
İnsan tabiatın bir parçasıdır. Kainatın bir numunesidir.
Nokta Masajında Temel Yöntemler
a. Çizgisel Ovuşturma (Tuy)
b. Çimdikleme (Na)
c. Kısa Fasılalarla Bastırma (An)
d. Dairesel Ovuşturma (Ju)
e. Noktayı Ovuşturma (Mu)
f. Noktaya Bastırma (Tzen)
g. Noktada Sürtme (Ka)
h. Çizgisel Masaj (Tuy)
ı. Yuvarlama (Guen)
i. Vibrasyon (Tzen)
j. Uzun Süreli Bastırma (Tsia)
k. Hafif Vurmalar (Tszu)
l. Piston Sürtme (Shuy)
m. Hafif Dokunmalar (Tuy)
n. Hafif Dokunmalar ve Hafif Vurmalar (FuFa)
Fizyoterapist ve Bio-enerji Uzmanı
Elmas Maranki
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Böbrek taşı düşürmek için avokado yaprağı
20 Ocak 2009 Salı 13:32
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu böbrek taşını düşürmek için avokado yaprağı kürünü öneriyor.
Hazırlanışı: Kaynayan bir su bardağı klorsuz suya 1 tatlı kaşığı (2-3 gram) kurutulmuş avokado yaprağı koyarak kısık ateşte 8 dakika kaynatın.Süre dolunca sıcakken süzün.
Uygulanışı: Ilıdıktan sonra akşam yemeğinden 2 saat sonra için. Her 5 gün uygulamadan sonra 3 gün ara verin. Bu kürü 20 günden fazla uygulamayın.
Uyarı: Damak tadınıza uyması amacıyla içine hiç bir şey ilave edilmemelidir.Kürü tekrar uygulamak için en az yirmi gün ara verilmelidir.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlık ve güzellik kürleri için tıklayın
Uyarı : Sitemizdeki bilgiler paylaşım amaçlıdır.Sayın Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na sorularınızı kendisine ait www.saracoglu.at sitesini ziyaret ederek iletişim bölümünden sorabilirsiniz.
* Mucize İksirler *
.
İbrahim Saraçoğlu FSH hormonu yüksekliğine karşı kür
19 Ocak 2009 Pazartesi 22:06
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu FSH hormonu yüksekliğine karşı testere dişli aslanpençesi kürünü öneriyor.
Hazırlanışı : 1 tutam (3-4 gram ) kurutulmuş testere dişli aslanpençesini kaynamakta olan bir su bardağı suyun içine atarak çok kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.Ardından soğumaya bırakın. Ilıyınca süzün.
Uygulanışı: Bir ay süre ile her gün 2 kez ( sabah kahvaltıdan 2 saat sonra ve akşam yemeğinden 2 saat sonra ) için.
Her defasında taze olarak hazırlanmalıdır. Bir ay uygulandıktan sonra 1 hafta ara verin. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde 1 ay daha kürü uygulayın. ve kürü sonlandırın.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlık ve güzellik kürleri için tıklayın
Uyarı : Sitemizdeki bilgiler paylaşım amaçlıdır.Sayın Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na sorularınızı kendisine ait www.saracoglu.at sitesini ziyaret ederek iletişim bölümünden sorabilirsiniz.
* Mucize İksirler *
.
İbrahim Saraçoğlu kanal 7 ikbal'in mutfağı programında
18 Ocak 2009 Pazar 22:32
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu 20 ocak 2009 salı günü saat 13.30 da Kanal 7’de canlı yayınlanan İkbal'in mutfağı programında İkbal Gürpınar 'a konuk olacak.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu doğal tedavi yöntemleri ve şifalı bitkiler hakkında bilgilerini sizlerle paylaşacak.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlık ve güzellik kürleri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Marul ve Marulun Faydaları
17 Ocak 2009 Cumartesi 04:30
Marul: Hem kalsiyum minerali hem de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sebzedir. Ayrıca Marulun içeriğinde B, D, E vitaminleri ve demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri de bulunmaktadır.
Marulun Faydaları: Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır. Tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Sakinleştirici etkisiyle uykusuzluk çekenler için yararlıdır. Aybaşı halinin düzenlenmesini sağlar ve adet ağrılarını hafifleticidir. İştah açıcıdır, sindirimi kolaylaştırmada etkilidir.
İdrar söktürücü özelliği vardır. Kabızlığı gidermeye yardımcıdır. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcıdır. Dalak ve karaciğer yetmezliğine ayrıca sarılığa karşı da etkili olmaktadır.
Basur şikâyetlerini azaltıcıdır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Balgamı söker. Aşırı cinsel isteğin azaltılmasını sağlar. Anne sütünü çoğaltır. Kemik erimesi ve romatizmaya karşı yararlıdır. Kan şekerini düşürücü etkisiyle şeker hastaları için faydalıdır.
Özellikle gelişme çağındaki çocukların gelişimini desteklemektedir. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Cildi güçlendirir ve güzelleştirir.
Marul Nasıl Kullanılır? Besin değerlerini hızlı kaybeden bir sebze olduğundan marulu çabuk tüketmek gerekmektedir. Marulun suyu cildi besler ve cilde tazelik verir. Sivilceleri gidericidir. Lapası yanıklara ve çıbanlara iyi gelir.
* Mucize İksirler *
.
Patlıcan ve Patlıcanın Faydaları
16 Ocak 2009 Cuma 11:32
Patlıcan: Patlıcanın kalori değeri düşüktür. Patlıcanın içeriğinde A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunmaktadır.
Patlıcanın Faydaları: Sinirleri yatıştırıcıdır ve tansiyon düşürücü etkisi vardır. Kalp çarpıntısına karşı faydalıdır. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürücüdür.
Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına karşı iyi gelmektedir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenlemektedir.
Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltmaktadır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardım eder.
Patlıcan Nasıl Kullanılır? Patlıcan normalde acı bir besin olduğu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acılığını gidermek gerekir. Patlıcan lapa haline getirilerek yanıklara konulursa yararı görülmektedir.
* Mucize İksirler *
.
Ahmet Maranki Show TV'de Her şey dahil programında
15 Ocak 2009 Perşembe 09:54
Prof. Dr. Ahmet Maranki 15 Ocak Perşembe Günü 10.15'den itibaren Alişan ve Çağla Şikel'in sunduğu Show TV de yayınlanan 'Her şey Dahil' Programında sağlıklı yaşam ve hastalıklara doğal ve bitkisel çözüm önerilerini sizlerle paylaşacak .
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Ahmet Maranki ergenlik sivilceleri için pratik çözüm önerileri
14 Ocak 2009 Çarşamba 22:02
Prof. Dr. Ahmet Maranki ‘nin ergenlik sivilceleri için pratik çözüm önerileri :
* Bir su bardağı suya, 10 gram taze ya da kuru ceviz yaprağı konularak 10 dakika kaynatılır,elde edilen su ile sivilcelerin üstüne kompres yapılır.
* Taze sinirotu yaprakları ezilerek, lapa haline getirilip sivilcelerin üstüne konur.
* Sabun otu kökü kaynatıldıktan sonra elde edilen suyla cilt temizlenir.
* Marul sıkılarak, suyu ile sivilceler üstüne kompres yapılır.
* 3 su bardağı suyun içine, 20 gram marul doğrandıktan sonra 2 saat kaynatıldıktan sonra, elde edilen su ile sivilcelere kompres yapılır.
* Civanperçemi otu 5 dakika kaynatıldıktan sonra 15 dakika bekletilir, elde edilen su ile günde bir kaç kez sivilceler üstüne kompres yapılır.
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Zayıflamak için japonlar gibi beslenme tarzını seçin
14 Ocak 2009 Çarşamba 22:06
Vücudunuzu toksinlerden arındırarak, yaşama yeni bir başlangıç yapmak için Japonlar gibi beslenme tarzını seçin. Bu yazımızda Japonların yıllarca kilo almaksızın sağlıklı ve genç kalmalarının sırlarını anlatacağız
İşte Japonların yıllarca kilo almaksızın sağlıklı ve genç kalmalarının sırları..
Gözleriniz ile yiyin
Japonların yemek sırrı yavaş ve küçük parçalar şeklinde küçük porsiyonlarda yemek yemektir.. Yemeğinizi yavaş yediğinizde beyninizde tokluk hissi oluşur ve az yersiniz.
Aldığınız kaloriyi azaltmak size acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeden, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih etmelisiniz.
Küçük porsiyonlar
Japonlar yemeklerini küçük tabaklar ve kâselerde almayı tercih ederler. Akşam yemeklerinde her şeyin azar azar tadına bakılır. Küçük porsiyonlarda yemek sağlıklı yaşama ve zayıf kalmalarında en önemli etkenlerden biridir.
Yapılan araştırmalara göre , büyük tabaklarda servis edilen yemekler bitirilmeye çalışıldığı için kilo almaya neden olmakta. Büyük tabaklar ile servis yapıldığında kişi % 45 daha çok yemek yiyebiliyor.
Bu sonuç hem iyi hem de kötü! Düşünmeden yenildiğinden dolayı kötü, yiyeceklerin değerini değiştirmenize yardımcı olduğu için de iyi haber. Daha az yemek yemeye de alışılabilir.
Temel besin kaynağı pirinç
Japon diyetinde pirincin büyük yeri vardır. Bir kişi günde 6 kezden fazla pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil olmak üzere hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç yenir.
Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip olan pirinç birkaç kalorinin yükselmesine sebep olabilir. Hamur işleri ve bisküviler göbeklenmeye neden olabileceğinden bunları tüketmeyi azaltmanız gerekmekte.Japonya'da; içeriğinde kalbinize yararlı yağlar bulunan pirinç, yağ eklenmeden sadece haşlanıp yenir.
Sebzeler lezzetlidir
Japonyada kadınlar haşlanmış, karışık sebzeleri yemekten çok hoşlanırlar. Kırmızı biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber, salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar.
Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez.
Ana yiyecek balık
Özellikle somon, tuna, sardalye, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kalp için faydalı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2'sini oluşturmalarına karşın dünya balığının % 10'unu tüketmektedirler.
Japonlar daha az kırmızı et tükettikleri için ve kırmızı etin sebep olabileceği hastalık risklerinden korunmuş olurlar.
Soya faydalıdır
Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar faydalı olduğu ancak daha az yağ içerdiği bilinmektedir. Bu sebeple Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra soya, mayalanmış çorba olarak da tüketilmektedir.
Sağlıklı tatlılar
Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlının ardından bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmezler. Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyeti uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz.
Öncelikle her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin. Sushi'yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Hangi mevsimde hangi sebze-meyve-balık yenir ?
14 Ocak 2009 Çarşamba 06:12
OCAK
Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek,
Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp
Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Sebze ve etsuyu ile hazırlanan çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçirilen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sisteminizi düzenler.Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerdendir.
ŞUBAT
Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,
Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.
Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık tüketin. Bol beta-karoten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek ya da havuç suyu hazırlayın.
MART
Balık: Levrek, kalkan, kefal
Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.
Meyve: Elma, muz
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Mart, yaza hazırlanılan aydır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş yapılan aydır. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir.
NİSAN
Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.
Meyve: Can erik
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanıdır. Bu aylarda et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Sütlü hafif tatlılar yiyin. Sabah kahvaltılarında ve geceleri yatmadan evvel bir bardak süt içmelisiniz. Hafif ama sağlıklı beslenip ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızla vedalaşabilirsiniz.
MAYIS
Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,
Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Çilek kısa ömürlü bir meyvedir. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji vererek, geçiş mevsiminde ortaya çıkabilen yorgunluk belirtilerini gidermektedir.
HAZİRAN
Balık: Mercan, levrek, barbunya.
Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.
TEMMUZ
Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.
Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Semizotu, balıktan sonra en çok omega-3 içeren sebzedir. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekilidir.
AĞUSTOS
Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.
Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanıdır. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yanısıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.
EYLÜL
Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.
Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı her gün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.
EKİM
Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.
Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
Meyve: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.
KASIM
Balık: Mezgit, ringa
Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.
Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt, Trabzon hurması.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol beta-karoten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.
ARALIK
Balık: Levrek.
Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurması.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin.Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Gül Yağı Faydaları
12 Ocak 2009 Pazartesi 20:55
Antiseptik (mikrop öldürücü ) olarak kullanılan gül yağı makyaj temizleyicidir, ciltteki doğum lekelerini giderir. Alerjik ciltler için faydalıdır. Cilde canlılık kazandırmaktadır.
Boğaz ve bademcik iltihaplarının giderilmesi için yardımcıdır. Ellerinizin ve cildinizin güzelleşmesi için gül yağını badem yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.
* Mucize İksirler *
.
Dermatolog Dr. Howard Murad Sağlıklı Bir Cilt için önerileri
12 Ocak 2009 Pazartesi 20:22
Dermatolog Dr. Howard Murad'ın Sağlıklı Bir Cilt için önerileri :
-Su; Cildiniz için en önemli kaynaktır ( vücudumuzda su azaldığı zaman çabuk yaşlanmaktadır )
-İyi beslenme
-Antioksidanlar kullanın. ( Nar iyi bir antioksidan kaynağıdır )
-Taze sebze ve meyvelerden yararlanın ( içindeki sular normal sudan daha yararlıdır )
-Cildinizi mutlaka temiz tutun ( temizlenmeyen cilt asla sağlıklı olmaz )
-Gece kremi kullanın ( cildinizi onarır bakımını sağlar )
-Cildinize uygun ürünler seçin ( cildinizi tanıyın )
-Cildinizi yıkadıktan sonra hemen kuruyorsa cildiniz kurudur.
-Cildinizi yıkadıktan yarım saat sonra kuruyorsa normal cilttir
-Cildinizi yıkadıktan sonra hemen yağlanıyorsa cildiniz yağlıdır.
Dr. Howard Murad
* Mucize İksirler *
.
Ahmet Maranki Nur Ertürk'le her sabah programında sizlerle
11 Ocak 2009 Pazar 18:09
Prof. Dr. Ahmet Maranki; her hafta ,Salı günleri Kanal 7 'de yayınlanan "Nur Ertürk'le Her Sabah" programında saat 09.30 - 12.00 arasında canlı yayında sizinle birlikte olmaya devam edecek...
Sayın Ahmet Maranki 'nin , birbirinden çarpıcı ve ilginizi çekecek konular ile dopdolu olan evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz sağlıklı yaşam için paylaşımlarından siz de istifade edebilirsiniz.
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri için tıklayın
* Mucize İksirler *
.
Ömrünüzü uzatacak 5 alışkanlık
10 Ocak 2009 Cumartesi 02:00
Alışkanlıklarınızda ve yaşam tarzınızda birkaç değişiklik yaparak, yüz yaşına dek sağlıklı ve mutlu yaşamak elinizde! Beyniniz 14 ila 21 günde yeni alışkanlıklar edinir ve bunları hatırlatır.
İşte sağlığınızı geliştiren yeni ve sağlıklı alışkanlıklar
Günde azar azar 5 öğün yiyin
Günde 5 kez küçük porsiyonlar halinde yemek yiyin. Vücudunuzun kan şekerini, enerjisini ve ihtiyacı olan besinleri almış olursunuz. Az yiyerek, kalp krizi risklerini ve sindirim sorunu gibi metabolik hastalıkları önlemiş olursunuz.
Asansör kullanmak yerine merdivenlerden çıkın
Merdivenlerden çıkmak egzersiz yapmanızı sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, hareketlilik kazandırır ve enerjik olmanızı sağlar. Gün boyunca hareket etmenizi sağlayacak yürüme, koşma, bisiklete binme gibi egzersiz fırsatlarını kaçırmayın.
Kahkaha atın
Gülmek endorphin seviyesinin yükselmesini sağlayarak iyi hissetmenizi sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücrelerin ömrünü uzatıyor. Keyifli insanların daha uzun yaşadığı tartışmasız bilinen bir gerçek.
Her gün 8 bardak su için
Su vücudunuzun fonksiyonlarının iyi çalışmasını, uzun ve sağlıklı yaşamanızı sağlar. Doğal su kaynakları şehirlerden ne kadar uzak olursa çevre kirliliğine neden olan kimyasallar ve zehir içermez. Arıtılmış su içmeye özen gösterin. Su plastik şişelerde olmamalı çünkü plastikte bulunan polychlorinated biphenyls (PCBs) suya karışabilir.
Meditasyonla rahatlayın
Stres yaşamınızı kısaltabilir. Bu nedenle sizi rahatlatan, stresinizi dengelemenizi ve yönetmenizi sağlayan tekniklerden yararlanın. Zaman zaman derin nefes alıp verin, bu vücudunuzdaki zararlı toksinlerden arınmanıza yardımcı olabilir. Düşünceleriniz ne kadar rahatlarsa, stres hormonlarınız azalır, kendi kendinizi yönetmeyi öğrenir ve daha uzun hedeflere odaklanabilirsiniz.
İşte sizi rahatlatacak bir öneri:
Rahat bir sandalyeye ya da yere oturun. Nefes alın ve gözleriniz kapatın. Bir süre kıpırdamadan bekleyin. Kendinizi bir balonda, gökyüzüne doğru yükselip kaybolurken hayal edin. Yorgun düşüncelerinizden uzaklaşıncaya kadar devam edin. Kısa bir süre sonra vücudunuzun hafiflediğini hissedeceksiniz ve düşüncelerinizde hafifleyecek. İlk denemelerinizde zorlanabilirsiniz ancak zamanla daha kolay ve daha hızlı yapacaksınız.
* Mucize İksirler *
.
Saç bakımı için şifalı bitkiler
09 Ocak 2009 Cuma 09:16
Saçları gürleştiren şifalı bitkiler: 2 litre sirke içine 100 gram dulavrat otu kökü, 100 gram ısırgan otu kökü, 60 gram şimşir ağacı yaprağı, koyun. Sekiz gün sıcak bir yerde dinlendirin ve ardından süzün. Elde ettiğiniz sıvı ile kafa derinize masaj yapın. Çok kısa süre içinde saçlarınızın gürleştiğini farkedeceksiniz.
Saç Dökülmesi: Saç diplerinize defne yağı sürerek masaj yapın. Sarımsak yağı ile buğday yağını karıştırarak saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.
Saçkıran (Kellik) : 5 ölçü çöven, bir ölçü tuz ve yeteri kadar sirke ile macun yaptıktan sonra problemli bölgeye sürün.
Saç Büyümesi: Biberiye, sedir ağacı/jojoba, defne yağı ile saç diplerinize akşam yatmadan önce masaj yapın.
Sarı Renk Saçlar İçin: İki avuç dolusu şimşir ağacı yongasını yarım saat kaynattıktan sonra saçlarınızı elde ettiğiniz su ile yıkayın. On gün süre ile uygularsanız saçlarınızın sarı bir renk aldığını hayretle görebilirsiniz.
Siyah Renk Saçlar İçin : 100 er gram Ceviz içi, meşe odunu külü, asma dalı külü, defne yaprağı, meşe palamudu, katır tırnağı, selvi yongası, adaçayını 4 litre sirke içine koyarak yarım saat bekletin. Süre bitince süzün. Akşam yatmadan önce saçlarınızı bu sıvı ile yıkayın. Sıvıyı soğuk olarak muhafaza edin .Bu uygulamayı bir süre tatbik ettikten sonra saçlarınızın siyah renk aldığını görebilirsiniz.
* Mucize İksirler *
.
Regl Döneminde Yapılması Gerekenler
06 Ocak 2009 Salı 20:02
Regl Dönemi için Öneriler :
Regl dönemi öncesindeki günler, fiziksel ve ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirmekte. Yediklerinize, içtiklerinize dikkat edip bu sıkıntılı günlerinizi daha kolay atlatabilirsiniz.
Kadınlarda regl öncesinde başlayan ve ruhsal veya fiziksel bir takım belirtiler ile kendisini belli eden bu duruma premenstrual sendrom (PMS) adı verilmektedir.
Bu belirtiler genelde adetin görülmeye başlamasından bir hafta önce ortaya çıkmakta ve genellikle adetin görülmesi ile birlikte bir kaç gün içinde kaybolmaktadır.
PMS, kadın ve genç kızların adet (regl) dönemine girerken yaşadıkları önemli karakteristik fiziksel ve ruhsal belirtiler olarak tanımlanmaktadır.
PMS BELİRTİLERİ
Her kadın veya genç kızda farklı belirtiler gözlenebilmektedir. Belirtiler regl döneminden, regl dönemine gerçekleşir. Belirtilerin şiddeti, dönem dönem dalgalı bir seyir göstererek artabilmektedir.
Belirtiler, genellikle regl döneminin başlamasından 7-10 gün önce kendini gösterir ve bu dönem yaklaştıkça şiddetlenebilir. Belirtiler hafif, orta şiddette veya şiddetli olabilirler.
Regl döneminde Duygusal belirtiler
* Sıkıntı, kaygı
* Çabuk sinirlenme, asabilik
* Bitkinlik
* Depresyon
* Kızgınlık
* Konsantrasyon bozukluğu
* Aşırı duyarlılık
* Cinsel istekte değişme
* Kendini beğenmeme
* Sosyallikten uzaklaşma
* Doğal aktivitelere olan ilginin azalması
* Fiziksel belirtiler
* Karın Şişkinliği
* Göğüslerin şişkinliği ve hassaslığı
* Diz, dirsek ve parmaklarda su toplanması
* İştahın artması
* Baş ağrısı
* Yeme isteği
* Kabızlık
* Mide bulantısı
* Susama
* Hantallaşma
* Uyku alışkanlığının değişmesi
Regl döneminde Diyetin önemi
Genel beslenme çizgilerinin rehber alacağınız günlük bir diyet, PMS belirtileri üzerindeki kontrolünüzde size yardımcı olacaktır. Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın; karbonhidrat karışımları, sebze ve meyve yiyin.
Sodyum miktarını kontrol altına almanız, adet kanaması öncesinde eklemlerinizde oluşacak sıvı toplanmasını azaltacaktır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu günlük sodyum miktarı 2000 ile 4000 mg arasıdır. Aşağıdaki önerileri dikkate alarak, tuz alımınızı dereceli olarak düşürün.
Tabağınızdaki yiyeceğe tuz yerine başka katkılar eklemeyi deneyin (Bu, mevsime göre çeşitli otlar, limon suyu ya da sirke olabilir)
Yemeğinizi pişirirken tuz eklemeyin.
Konserve yerine taze ürünleri tercih edin.
Regl döneminde vücutta su tutması ve ödem
Ödem azaltıcı besinler :
- Bol su içmek (maksimum 2,5-3 litre)
- Karahindiba
- Tarçın ve karanfil ile yapılmış çay
- Yeşil yapraklı besinler
- Maydanoz
- Kiraz sapı
- Kabuklu armut
- Şekersiz şeftali
Ödem artırıcı besinler :
- Tuzlu yiyecekler
- Alkol
- Kola
- Meyan kökü içeren yiyecekler
- Tatlı yiyecekler
- Karbonhidratlar
* Mucize İksirler *
.
Hamileler için Bitkisel Yüz Maskesi
05 Ocak 2009 Pazartesi 20:48
Hamilelerin, genellikle üçüncü ve altıncı aylar arasında, alınlarında ve yüzlerinde lekelenmelerin oluştuğu bilinmektedir.
Hekimler bu hamilelik maskesini, chloasma (kloasma) olarak adlandırırlar.
Hamilelerin hormonal dengelerindeki farklılaşmalar sebebi ile oluşan bu lekeler, doğum ve emzirme süresince de kalır, buna karşılık regl sürecinin tekrar başlaması ile yok olma eğilimi gösterir.
Bu dönem içinde, C vitamini ağırlıklı beslenmek, güneş ışınlarından korunmak ve cilt temizliğini doğal yöntemlerden yararlanarak yapmak gerekir.
Lekelerin oluştuğu bölgeyi;
-Sabah akşam, hatmi suyu ile veya bu bitkinin yapraklarını ve çiçeğini bir fincana üç tutam koyup demleyerek elde ettiğiniz su yıkayın.
-Akhuş ağacı özsuyuna batırılmış pamuk veya benzeri şeyler ile kompres yapın.
-Geceleri ezilmiş çilek ile lekeli bölgelere kompresler de yararlı olur.
* Mucize İksirler *
.
E vitamini-Gençlik ve sağlık için
04 Ocak 2009 Pazar 11:52
E vitamini sağlığınız için oldukça önemli olan vitaminlerdendir. E vitamini; Bağışıklık sistemini güçlendirir, hücrelerin yenilenmesini ve daha uzun yaşamasını sağlayarak yaşlanmayı geciktirir.
Sağlıklı beslenmede, cilt sağlığında, bağışıklık sistemini güçlendirmede ve zeka gelişiminin sağlanmasında çok önemli roller üstelenmektedir.
E vitaminini sağlayan en iyi besin kaynakları; buğday, tohumlu besinler, zeytinyağı, soya fasulyesi yağı, arı sütü, balık, ceviz gibi kuru yemişler, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısıryağı, mısır ve yulaftır.
E Vitamininin faydaları
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
* Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatır.
* Hücrelerin yenilenmesine ve daha uzun yaşamasına katkıda bulunur.
* Antioksidan etkisi bulunur.
* Kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etki sağlar.
* Kanser oluşma riskini azaltır.
* Katarakt oluşumuna karşı koruyucu etkilidir.
* Hamilelik döneminde çok önemlidir, bebeğin zeka gelişimine katkısı vardır.
* Yaşlanmayı geciktirir.
* Vücudun ihtiyacı olan diğer vitaminler ve mineraller ile beraber çalışarak etkinliğini artırır.
E Vitamini kaybı nasıl önlenir?
E vitamini yağda eriyen bir vitamin olduğundan suda eriyen vitaminlere oranla ısı, ışık gibi dış etkenlere karşı daha dayanıklıdır. Ancak gıdaların ısıtılma, pişirme, dondurulma, işlenmesi sırasında tahrip olur. Bu sebeple yağın kızartılmasıyla E vitamini kaybı çok olur.
Önerimiz iyi bir E vitamini kaynağı olan zeytin yağı kullanmaktadır. Ayrıca mümkün olduğu kadar yemeği pişirirken yağı soğan ile çok yakmadan pişirmektir. Yine mümkün olduğu kadar sebzeleri kızartmadan, suda veya buharda haşlayıp üstüne daha sonra zeytinyağı ilave etmenizi tavsiye ederiz.
Günlük E vitamini tüketmek için yapılması gerekenler
* Yemeklerinizde sadece zeytin yağı kullanın.
* Günde 3-4 adet ceviz ya da fındık gibi kuru yemiş yiyin.
* Diyette olsanız da salatanıza az da olsa mutlaka zeytin yağı ekleyin.
* Haftada en az 2 öğün balık yiyin.
* Bol bol yeşillik yiyin. Salatanızda tavuk, peynir gibi tercihlerinizde ton balığını da unutmayın.
* Beslenme şeklinizin posa bakımından zengin olmasına dikkat edin.
* Haftada en az 2-3 porsiyon kurubaklagil yemeği yiyin.
* Bol bol sebze ve meyve yiyin. Günde en az 4-5 porsiyon meyve, 5-6 porsiyon da zeytinyağlı sebze yiyin.
* Mucize İksirler *
Cilt Bakımı, Kadın, güzellik, saç bakımı, cilt sağlığı, makyaj, antioksidan, günlük, doğa, diyet, çikolata, pasta, Takı, Düşünce, sağlık, çevre, aşk, hayal, sosyal, insan, televizyon, pozitif, tıp, beden, ilim, bilim, bitkiler, kimya, ilginç, salça, lezzet, karabiber, çocuk, hastalıklar, saç, Banyo, şifalı bitkiler, kış, fizik, Salata, Dolma, Pilav, Köfte, yemekler, türk mutfağı, tatlılar, tavsiye, sağlıklı beslenme, sebze yemekleri, lezzetli, kimyasallar, Aletler, enerji, genç kız, mucize, doğum, ölüm, kalite, anne sütü, depresyon, hamilelik, zayıflama, duygular, kızlar, gökyüzü,
.
22 Ocak 2009 Perşembe
bol sebze ve meyve yiyin
Etiketler:
antioksidan,
bitkiler,
Cilt Bakımı,
cilt sağlığı,
diyet,
doğa,
günlük,
güzellik,
Kadın,
makyaj,
saç bakımı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder